Varnost in zdravje pri pridobivanju, predelavi in rabi lesnih goriv - Dolenšek, Marjan (Gozdarski vestnik, 2016)
S povečevanjem rabe lesnih goriv in povečanim obsegom dela v gozdovih se povečujejo tudi številne nevarnosti pri tem delu in nezgode. Nujno je ozaveščanje ljudi za tako ravnanje, ki bo zagotovilo varno in zdravju nenevarno pridobivanje in rabo lesnih goriv.
Keywords: lesna goria; pridobivanje lesnih goriv; raba lesnih goriv; varstvo pri delu