Imenovanje, odpoklic in pogodba o zaposlitvi s poslovodno osebo - Šercer, Miha (Delavci in delodajalci, 2014)
Članek obravnava položaj poslovodne osebe v delovnem razmerju. Opozarja na to, da v praksi v zvezi z imenovanjem, odpoklicem in vsebino pogodbe o zaposlitvi s poslovodno osebo opaža veliko nedoslednosti, ki so večinoma posledica nerazumevanja vzporednosti korporacijskega in delovnopravnega statusa ter posebnosti vsakega od njih.
Keywords: delovna razmerja; managerji; odpoved; odpravnina; odškodnina; pogodba o zaposlitvi; prenehanje