Pravni in etični vidiki psihodiagnostike v podjetju - Boben, Dušica (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1995)
Članek primerja slovenska prizadevanja za pravno in etično ureditev psihološkega dela v podjetjih in ustanovah, zlasti na področju managementa, kjer gre za individualne raziskave o primernosti posameznikov za določeno delo s stanjem v Nemčiji.
Keywords: psihologi; podjetja; ethics; etika; zakonodaja; psihodiagnostika; human rights; človekove pravice