Ob sprejetju prenovljenega učnega načrta gimnazijskega programa matematike - Jerman, Marjan (Obzornik za matematiko in fiziko, 2008)
Članek obravnava prenovo učnega načrta za gimnazijski program matematike, ki je bil sprejet leta 2008 in se bo to leto tudi začel uporabljati. Avtor opiše svoje poglede na glavne razloge za nekatere rešitve v novem učnem načrtu.
Keywords: gimnazije; matematika; pouk matematike; učni programi