Zgodbarjenje humanitarnih organizacij: učinkovito vzbujanje interesa, želja in dejanj - Mahnič, Mateja (Mednarodno inovativno poslovanje, 2022)
V prispevku se ukvarjamo s pripovedovanjem zgodb in z njihovim učinkovanjem v okviru zbiranja sredstev nevladnih organizacij. Tri medijske zgodbe o mladostnikih iz ranljivih skupin smo preverili po teoretsko priporočenih kriterijih dobre humanitarne zgodbe. Izvedli smo pisno online anketo na vzorcu študentov predmeta Ustvarjanje vsebin in pripovedovanje zgodb na DOBA Fakulteti. Anketiranci so zgodbe ocenjevali po vsebnosti sedmih kazalcev za pisanje učinkovitih zgodb, izrazili stopnjo empatije in se osebno opredelili za višino donacije. Anketo so zaključili z razmišljanjem o zadržkih, ki jih kljub empatiji čutijo ob agendi doniranja.
Keywords: Nevladne organizacije; porabniške prakse darovanja; pripovedovanje zgodb; zbiranje sredstev