Diskurzi o očetovstvu v slovenskih starševskih revijah - Vezovnik, Andreja (Teorija in praksa, 2007)
Avtorica v članku s Faircloughovo metodo kritične analize diskurza razčleni nekatere prevladujoče diskurze o novem očetovstvu v slovenskih starševskih revijah. Pri tem opozarja na razliko med strokovno opredelitvijo pojava novega očetovstva in normativno ideološkostjo medijskih diskurzov, ki se vežejo na omenjeni pojav. Kljub navidezni prezentnosti postmoderne tematizacije očetovstva avtorica s pomočjo konceptov intertekstualnosti in implicitnih pomenov tekstov nakazuje latentne lingvistične premise, ki na novo očetovstvo gledajo predvsem skozi prizmo modernega razumevanja očetovstva, stereotipnih podob in preživetih družboslovnih paradigem.
Keywords: Očetovstvo; Fatherhood; Starševstvo; Parenthood; Analiza diskurza; Discourse analysis; Periodicals; Periodika; revije; diskurz; discourse; stereotipi; kritična analiza diskurza; Slovenia; Slovenija