Razvoj proizvodnih zmogljivosti v industrijskih grozdih - primer Slovenski avtomobilski grozd - Fulder, Tatjana (Strojniški vestnik, 2005)
Industrijski grozdi so sodobna zamisel mrežnega povezovanja, ki je uveljavljen tudi v slovenskem gospodarskem prostoru, hkrati pa pomenijo tudi nove izzive za raziskovanje na področju opravilnega in proizvodnega menedžmenta. Raziskani so že vzroki in namen nastanka industrijskih grozdov, zelo malo pa je raziskav, ki bi pojasnjevale strateške posledice povezovanja. Zato prispevek obravnava postopek razvoja proizvodnih zmogljivosti, ki smo ga preučevali v industrijskih grozdih z uporabo metodologije študije primerov.
Keywords: grozdi industrijski; viri proizvodni; zmogljivosti proizvodne; študije CASE; združevanje podjetij; upravljanje; management; industrijski grozdi; slovensko gospodarstvo