Uporabniki potrebujejo relevantne fonde - Češnovar, Nada (Knjižnica, 1996)
Uporabnik postaja središče zanimanja knjižnice in zbirke se mu morajo prilagajati. Za bibliotekarstvo, ki se sooča s problemom ponudbe in povpraševanja na tržišču, je pomembna uspešnost knjižnice. Zbirke in uporabniki so med seboj soodvisni. Problemi se pojavijo takrat, ko uporabniki v knjižnici ne dobijo tistega, kar iščejo, ali jim tisto, kar dobijo, ne ustreza. Takrat začnemo govoriti o problemu relevantnih zbirk v knjižnici. Podobno je v primerih, ko uporabniki dobijo ustrezne podatke iz zbirk podatkov, ki jih ima knjižnica, ni pa jim dosegljivo primarno gradivo, ker ga v knjižnici ni, oziroma je potrebno predolgo čakati na njegovi izposojo (3, 7). Ob mnogih različnih opravilih se na to, ali ima knjižnica dovolj relevantnih gradiv, pogosto pozablja.
Keywords: Knjižnice; Nabavna politika; Knjižnični fondi; Uporabniki