Določanje preostale življenjske dobe parovodov - Vojvodič-Tuma, Jelena (Kovine zlitine tehnologije, 1995)
Za določanje preostale dobe trajanja paravoda je opisana ekstrapolacijska metoda, ki je zasnovana na kratkotrajnih preizkusih časovne trajne trdnosti. Obdelane so poškodbe parovodov zaradi statičnih in dinamičnih obremenitev. Z računskim primerom na parovodu izdelanim iz 10CrMo 910 je potrjena izbrana metoda za določanje preostale življenjske dobe.
Keywords: kovinski materiali; parovodi; življenjska doba; trdnost