Po sledeh mariborskega župana dr. Alojzija Juvana - Fras, Maksimiljan (Časopis za zgodovino in narodopisje, 2011)
Po drugi svetovni vojni so bile številne ugledne in vplivne osebnosti iz tridesetih let 20. stoletja, ki so v svojem času zaznamovale Maribor, bolj alimanj pozabljene. Med njimi je bil tudi odvetnik dr. Alojzij Juvan (1886-1960), ki je bil mariborski župan v letih 1928-1931 in 1935-1941. Na podlagi razpoložljivih virov smo poskusili sestaviti njegov življenjepis. Za lažjo oceno njegove vloge v zgodovini Maribora smo predstavili tudi nekatere pomembnejše sklepe mariborskega občinskega oziroma mestnega sveta v času njegovih dveh županskih mandatov.
Keywords: biografije; Domoznanstvo; Juvan, Alojzij; Maribor; Župani