Floristična presenečenja v stenah nad Kolpo in druge floristične zanimivosti s Kočevske - Accetto, Marko (Gozdarski vestnik, 1995)
Avtor opisuje nova nahajališča 16 rastlinskih taksonov na Kočevskem. Med njimi je Silene pusilla ssp. malyi novost v slovenski flori; Asplenium seelosii in Iris illyrica sta prvič najdeni na Kočevskem, najdišče vrste Scabiosa silenifolia je bilo potrjeno 151 let po prvi navedbi. Pri drugih vrstah, kot so Carex sempervirens, C. brachystachys, C. mucronata, Silene hayekiana, Rhamnus pumilus, Daphne alpina, Campanula justiniana, Geranium macrorrhizum, Cotoneaster tomentosus, Betonica alopecuros, Peltigera leucophlebia in Rhinanthus alectorolophus, gre za nova najdišča v že ugotovljenih in novih kvadrantih srednjeevropskega kartiranja flore.
Keywords: botanika; floristika; Kočevska; vegetacija