Slovenščina z ruskim naglasom - Makarova, Irina (Jezik in slovstvo, 2020)
Članek ponuja pregled in analizo pogostejših primerov jezikovnih napak v slovenščini, ki jih delajo rusko govoreči priseljenci. Predstavitev temelji na analizi pogovorov z 10 informatorji s posebnim poudarkom na jezikovnih značilnostih začetniških govorcev, ki oblikujejo vmesni jezikovni sistem na stiku dveh sorodnih jezikov. Izhodišče članka predstavljajo temeljne ugotovitve predvsem sodobnih ruskih psiholingvistov (Cejtlin, Gagarina, Dobrova, Jelisejeva, Polinskaja, Vojejkova, Zalevskaja), ki se raziskovalno ukvarjajo z usvajanjem jezika.
Keywords: analiza jezikovnih napak; interlanguage; language acquisition; language error analysis; Russian; ruščina; Slovenian for foreigners; Slovenian language; slovenščina; slovenščina za tujce; usvajanje jezika; vmesni jezik