Contemporary musicology and the study of musical practices in Slovenia - Barbo, Matjaž (Muzikološki zbornik, 2020)
Muzikologija na Slovenskem se iz zgodovinopisne discipline postopoma razvija v sistem navzkrižnih raziskav s področja recepcijske zgodovine, zgodovine institucij, strukturne in zvrstne analize, akustike, kritiške refleksije, semiološke analize, hermenevtske refleksije in epistemologije. Diskontinuiteto in nehomogenosti, ki jih zaznamo danes, lahko razumemo celo kot enega od modusov sodobne muzikologije.
Keywords: contemporary musicology; methodology; metodologija; musicology; muzikologija; Slovene musicology; slovenska muzikologija; sodobna muzikologija