Trubarjev slovenski koledar v kontekstu prvih koledarjev in pratik - Bošnjak, Blanka (Časopis za zgodovino in narodopisje, 2020)
Prispevek je osredinjen na Trubarjev slovenski koledar Ta slovenski kolendar kir vselei terpi, ki je izšel dvakrat, in sicer ga je leta 1557 Trubar priložil k prvemu delu prevoda Nove zaveze (Ta pervi deil tiga Noviga testamenta), z manjšimi spremembami pa ga je leta 1582 dodal k svojemu prevodu celotne Nove zaveze (Ta celi Novi testament).
Keywords: almanac; pratike; Slovene calendar; slovenski koledarji; Ta slovenski kolendar kir vselei terpi; Trubar, Primož