Josip Plemelj in pravilni sedemkotnik - Hladnik, Milan (Obzornik za matematiko in fiziko, 2013)
Plemljev pristop h konstrukciji (stranice) pravilnega sedemkotnika zahteva nekaj predhodne matematične razlage. Ogledamo si tudi rahlo dopolnitev in dve novejši varianti Plemljeve domneve.
Keywords: geometrijske konstrukcije; evklidsko orodje; pravilni sedemkotnik; Gleasonova konstrukcija; Conwayeva konstrukcija