The anomalous magnetic moment of the muon - Šadl, Mitja (Matrika, 2017)
Članek predstavlja teoretične izračune in meritve anomalnega magnetnega momenta miona (?$a_μ$?). Sprva je anomalni magnetni moment miona definiran. Nato so opisani prispevki standardnega modela k ?$a_μ$?. Sledi predstavitev eksperimentov, ki so in bodo izmerili ?$a_μ$?, ter razprava o vzrokih odstopanja med teorijo in eksperimentom. Na koncu so omenjeni prispevki nove fizike kot rešitev omenjenega odstopanja.
Keywords: magnetic moment; magnetni moment; muon; muoni