A note on the 4-girth-thickness of Ksub{n,n,n} - Guo, Xia (Ars mathematica contemporanea, 2019)
4-ožinska-debelina ?$θ(4, G)$? grafa ?$G$? je minimalno število ravninskih podgrafov ožine najmanj štiri, katerih unija je ?$G$?. V članku pokažemo, da je 4-ožinska-debelina polnega tridelnega grafa ?$K_{n, n, n}$? enaka ?$\lceil\frac{n + 1}{2}\rceil$? razen za ?$θ(4, K_{1, 1, 1}) = 2$?. Pokažemo tudi, da je 4-ožinska-debelina polnega grafa ?$K_{10}$? enaka tri, kar ovrže domnevo, ki jo je postavil Rubio-Montiel Ars Math. Contemp. 14, No. 2, 319--327 (2018) v zvezi z ?$θ(4, K_{10})$?.
Keywords: 4-girth-thickness; 4-ožinska debelina; complete tripartite graph; debelina; polni tridelni graf; thickness