Vključitev matematičnega modela na realni objekt - Jaklič, Anton (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
V prispevku sta opisana dva načina vključitve matematičnega modela potisne peči na realni objekt za delovanje v realnem času. Prvi način je vključitev modela preko merilnega sistema - "dataloggerja", ki je povezan z računalnikom preko serijske komunikacije in zajema podatke direktno iz merilnih pretvornikov. Drugi način pa je vključitev modela v informacijski sistem preko omrežja Ethernet s komunikacijskim protokolom NetBEUI.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: komunikacijski sistemi; realni čas; matematični modeli; računalniška omrežja