Constructed global space, constructed citizenship - Lee, Micky (Javnost (Ljubljana), 2009)
Članek obravnava odnos med globalnim prostorom in državljanstvom na primerih WTO in Disneylanda v Hong Kongu. Raziskovalci menijo, da globalni prostor lahko denaturalizira družbene odnose. Vendar nejasen občutek državljanstva in neoliberalni časovno-prostorski okvir omejuje državo in medije v interpretaciji pomena prostora ter manifestacijo državljanstva v prostoru. V globalnem prostoru sestanka WTO in Disneylanda v Hong Kongu je bila poudarjena hongkonško-kitajska identiteta z demoniziranejm južnokorejskih kmetov in celinske Kitajske.
Keywords: javna sfera; javni prostor; globalizacija; globalization; državljanstvo; identiteta; communication; komuniciranje