Tri paradigme novodobnega razvoja slovenskih mest - Drozg, Vladimir (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Prispevek obravnava tri paradigme prostorskega razvoja mest v Sloveniji, in sicer: vrtno mesto, sosesko in fraktalno mesto, z namenom primerjati jih med seboj in spoznati ustroj mest, kakršen je nastal ob implementaciji posameznega koncepta. Ugotovitve slonijo na primerjavah treh stanovanjskih območij v Mariboru, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani.
Keywords: Slovenia; Slovenija; morfologija naselij; urbana geografija; mesta; prostorski razvoj