Dejavniki razvoja tehnoloških sprememb - Košir, Boštjan (Gozdarski vestnik, 2004)
Avtor obravnava dejavnike razvoja in širša gibanja cen vhodnih prvin (energija in delovna sila) v tehnološke sisteme ter cene nekaterih proizvodov. Razpravlja o potrebnih spremembah v delovanju slovenske organiziranosti gozdarstva. Utemeljuje nujnost tehniloških spremeb z več vidikov. Poudarek razprave je na analizi strukturnih sprememb v podjetjih, ki bodo uvedle strojno sečnjo.
Keywords: organizacija; pridobivanje lesa; strojna sečnja