Eno gredo bom kopala, vsega furma rože sjala - Jakopin, Franc (Traditiones (Ljubljana), 1999)
V članku je predstavljen narečni izraz furm (iz nem. Form - Furm; lat. forma) v različnih pomenskih odtenkih; spremljana je tudi njegova raba pri slovenskih protestantskih piscih 16. stoletja in v slovenskem knjižnem in narečnem slovaropisju
Keywords: jezikoslovje; linguistics; Slovene; slovenščina; izposojenke; etimologija; etymology