Insectivores and rodents of the Central Dinaric Karts of Yugoslavia - Kryštufek, Boris (Scopolia, 1988)
Za osrednjo Dalmacijo, jugozahodno Bosno in zahodno Hercegovino je poznanih devetindvajset vrst žužkojedov in glodalcev: Erinaceus concolor, Sorex minutus, S. araneus, S. alpinus, Neomys fodiens, N. anomalus, Suncus etruscus,Crocidura suaveolens, C. leucodon, Talpa europaea, Clethrionomys glareolus, Dinaromys bogdanovi, Arvicola terrestris, Pitymys subterraneus, P. liechtensteini, Chionomys nivalis, Microtus arvalis, Nannospalax monticola, Apodemus mystacinus, A. flavicollis, A. sylvaticus, Rattus rattus, R. norvegicus, Mus domesticus, M. musculus, Glis glis, Elimys quercinus, Dryomys nitedula in Muscardinus avellanarius. Za vsako vrsto je podana njena razširjenost na preiskovanem obmoeju. Navedeni so tudi razpoložljivi ekološki podatki. V zoogeografski diskusiji posvečamo posebno pozornost malim sesalcem na kraških poljih.
Keywords: Mammals; Sesalci (zoologija); Rodents; Jugoslavija; sesalci; Insectivores; zoology; žužkojedi; Yugoslavia; glodalci; zoologija