Sistemi MES za podporo proizvodnih procesov - Žnidaršič, Alenka (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Sodobna procesno organizirana proizvodna podjetja potrebujejo za upravljanje proizvodnje močno informacijsko podporo, ki temelji na integrirani konceptualni, programski in aparaturni računalniški platformi. V arhitekturi take platforme zavzemajo pomembno mesto sistemi MES, ki povezujejo transakcijske sisteme za planiranje ter sisteme realnega časa za vodenje in nadzor fizičnih procesov. Na ta način omogočajo enotno upravljanje proizvodnihfunkcij, proizvodnega procesa in proizvodnih virov.
Keywords: informacijski sistemi; proizvodnja; računalniški programi; upravljanje