Nezgode pri delu gozdarskih družb v Sloveniji leta 1997 - primerjava s preteklimi obdobji - Lipoglavšek, Marjan (Gozdarski vestnik, 1999)
Članek analizira podatke o nezgodah, ki so se zgodile slovenskim gozdarskim družbam pri delu predvsem v državnih gozdovih, in jih primerja s tremi obdobji od leta 1975 naprej. Obravnava pogostnost in resnost nezgod, časovne razporeditve nezgod, izobrazbo in starost poškodovanih, žarišča nezgod in vrsto ter razporeditev poškodb po delih telesa.
Keywords: delo v gozdu; gozdarstvo; nezgode; poškodbe; Slovenija