Regionalni management - izziv in preizkusni kamen za politiko regionalnega planiranja - Ravbar, Marjan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2005)
Tudi v Sloveniji smo v zadnjem času priča razpravam o modernizaciji regionalnega planiranja. Pri iskanju sodobnih prijemov usmerjanja regionalnega razvoja ga spremlja tudi dobršna mera terminološke zmede. V prispevku predstavljamo novejše planerske poglede do politik regionalnega razvoja v teoriji in praksi. Kot podlago politikam sodobnega usmerjanja regionalnega razvoja utemeljujemo pojem regionalnega managementa . Z njim smo poskusili odgovoriti na naslednja vprašanja: kaj je regionalni management, kaj želimo z njim doseči in kaj so njegove temeljne naloge.
Keywords: regionalno planiranje; regionalni razvoj; strategija; regionalna politika; Slovenia; Slovenija