Artifacts and non-osseous uptake in bone scintigraphy - Weiner, Guido M (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Izhodišča. Številni možni artefakti lahko znatno otežijo oceno scintigrafije okostja. Prikazi primerov. V članku smo naredili slikovni pregled običajnih innenavadnih primerov, ki lahko zavedejo ocenjevalce scintigramov okostja. Zmotne interpretacije nastanejo ob povečanem ali zmanjšanem kopičenju radiofarmaka v mehkih tkivih ali v kosteh. Zakijučlti. Posebno pozorni moramo biti na stanja, kjer bi morebitni artefakti privedli do nove (napačne) diagnoze in vplivali na nadaljnje (napačno) obravnavanje bolnika.
Keywords: Bone diseases; Bone neoplasms; kosti; onkologija; radiološka diagnostika; Radionuclide imaging; scintigrafija; Technetium