O Zlatenski plošči sensu Kossmat, 1913, Slatenskem pokrovu sensu Buser, 1986, Slatenskem narivu sensu Jurkovšek, 1987 in Triglavskem pokrovu sensu Ramovš, 1985 - Ramovš, Anton (Geologija, 2000)
Kossmatova Zlatenska plošča (1913) ne ustreza ugotovitvam S. Buserja (1986) inB. Jurkovška (1987) in ni bila del Triglavskega pokrova (A. Ramovš, 1985). Zato je predlagana raba Zlatenska plošča sensu Kossmat, 1913, Slatenski pokrovsensu Buser, 1986, Slatenski nariv sensu Jurkovšek (1987) in Triglavski pokrov sensu Ramovš (1985).
Keywords: Julian Alps; Julijske Alpe; Slatenska plošča; Slovenia; Slovenija; tektonika