Vrednote prostora v procesu geografskega izobraževanja - Resnik Planinc, Tatjana (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2008)
V skladu z v širšem evropskem prostoru izkazano potrebo po iskanju novih poti za izobraževanje o vsebinah, ki se nanašajo na prostor, v katerem živimo, želi avtorica v prispevku predstaviti pomen vrednot prostora kot integralnega dela geografskega izobraževanja za razvoj in doseganje ciljev trajnostnega razvoja. Prispevek z različnih vidikov analizira možnosti, težnje in potencialne ovire za vključevanje različnih vsebin, ki se nanašajo na prostor in njegove vrednote v najširšem smislu, tako v geografski kot tudi v druge kurikulume.
Keywords: geografija; geography; prostor; sustainable development; trajnostni razvoj; sonaravni razvoj; vrednote; izobraževanje; education; pouk