Revija Pravnik - nekoč in danes - Koritnik, Boštjan (Pravnik, 2024)
Revija Pravnik je najstarejša slovenska strokovna oziroma znanstvena revija, saj segajo njeni začetki v leto 1862, ko je prvič izšel Slovenski pravnik (tedaj je bil izdajatelj dr. J. R. Razlag). S prekinitvami je Slovenski pravnik izhajal do leta 1888, ko je izdajatelj postalo društvo Pravnik. Zveza društev pravnikov Slovenije je vnovič oživela revijo po prekinitvi zaradi druge svetovne vojne, od l. januarja 1965 pa izhaja kot Pravnik - revija za pravno teorijo in prakso. Leta 2016 se je kot sozaložnik pridružila Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, odgovorna urednica revije pa je vse od leta 2008 zaslužna profesorica na Univerzi v Ljubljani dr. Dragica Wedam Lukić. Revija je vpisana v več mednarodnih bibliografskih baz, njeno izdajanje pa sofinancira tudi Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS).
Keywords: ARIS; Association of Law Societies of Slovenia; Faculty of Law of the University of Ljubljana; journal; journalism; law; Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani; pravne revije; Pravnik; pravo; publicistika; Zveza društev pravnikov Slovenije