Priprava in izvedba videokonference - Nagode Burger, Andreja (Šolska knjižnica, 2013)
V sodobnem spletnem okolju postaja videokomunikacija vse bolj vsakdanja in nepogrešljiva. V prispevku so najprej predstavljene različne možnosti za tovrstno komunikacijo, nato pa je prikazan praktični primer uporabe Skypa, Hangouta v Google Apps for Education in VOX-videokonference, ki so ga izvedli šolski knjižničarki in računalnikar na OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki. Primer dobre prakse uporabe različnih načinov videokomunikacije (Skype, Google hangout, VOX-videokonferenca) in izvedbo video konference v okviru knjižničnih informacijskih znanj in izbirnega predmeta multimedija so predstavili na strokovnem posvetovanju Raba IKT v šolskih knjižnicah 3.
Keywords: IKT; informacijsko-komunikacijska tehnologija; knjižnična informacijska znanja; osnovne šole; šolske knjižnice; videokonference