Učenje o zemljevidih s četrtošolci v šolski knjižnici - Škrlj, Gregor (Šolska knjižnica, 2020)
V prispevku je opisan pouk s četrtošolci, ko se v okviru družbe začnejo podrobneje seznanjati z orientacijo in zemljevidi. Predstavljen je tudi primer dobre prakse, ko se pouk razširi med police v šolsko knjižnico, kjer se učenci orientirajo, poglobljeno seznanijo z legendo ter postavitvijo gradiva. Omenjena je tudi povezava pouka s šolo v naravi, ki je nadgradnja in prenos teorije v prakso.
Keywords: cartographic literacy; cartography; kartografija; kartografsko opismenjevanje; knjižnično gradivo; legend; legenda; library material; maps; orientacija; orientation; school library; šolske knjižnice; zemljvidi