Prezimovanje velikega škurha Numenius arquata, pribe Vanellus vanellus in liske Fulica atra na Kolanskem blatu (otok Pag, Hrvaška) - Tome, Davorin (Acrocephalus, 2003)
V letih 1998 do 2002 sem na Kolanskem blatu (otok Pag, Hrvaška) štel prezimujoče velike škurhe Numenius arquata, pribe Vanellus vanellus in liske Fulicd dtrd. Velikih škurhov je bilo med 15 in 31 osebkov, prib med 0 in 120 osebkov ter lisk med okoli 300 in 500 osebkov.
Keywords: Birds; Ekosistem; Behavior, Animal; bird; Ptice; Ecosystem; Vedenje živali; Seasons; Hrvaška; Letni časi; Croatia; prezimovanje; veliki škurh; Pag