Muzejske knjižnice v Sloveniji - Plešnar Kašca, Sabina (Knjižnica, 2000)
Muzejska knjižnica, kot ena od specialnih knjižnic, deluje v okviru muzeja ali galerije. Njen osnovni namen je zadovoljevanje informacijskih poteb zaposlenih in podpora matični ustanovi v doseganju skupnih ciljev. Šestdesetim (60) slovenskim muzejem je bila poslana anketa o delovanju knjižnice v njihovi ustanovi. Anketa je bila sestavljena iz treh delov: osebje knjižnice, organiziranost knjižnične zbirke ter uporabniki in storitve. Podatki zbrani iz šestinštiridesetih (46) vrnjenih anketnih listov, osvetljujejo stanje v slovenskih muzejskih knjižnicah in omogočajo primerjavo z drugimi deželami.
Keywords: muzejske knjižnice; bibliotekarji; knjižnični fondi; Slovenia; Slovenija