Diskriminacija na podlagi vere ali prepričanja v delovnih razmerjih - Grumerec, Januša (Podjetje in delo, 2019)
Prispevek obravnava prepoved diskriminacije na podlagi vere ali prepričanja v delovnih razmerjih. Uvodni predstavitvi obravnavane teme sledi analiza protidiskriminacijskega prava Evropske unije na podlagi vere ali prepričanja pri zaposlovanju in delu. Posebna pozornost je namenjena odločitvam Sodišča Evropske unije, ki s svojimi stališči pomembno vpliva tudi na razvoj obravnavanega področja. Na koncu je kratek pregled slovenske zakonodaje in sodne prakse s tega področja.
Keywords: delovno pravo; diskriminacija; vera ali prepričanje