Medijska pismenost ali Če lahko Jonas, lahko tudi jaz - Rot Gabrovec, Veronika (Otrok in knjiga, 2010)
Članek govori o značilnostih besedil, ki jih bralcu prinaša raznolika paleta sodobnih medijev, in postavlja vprašanja o tem, kakšna znanja je potrebno danes predati mladim bralcem.
Keywords: branje; medijska pismenost; communication medium; mediji