Prvo najdišče brahiopodov v vrhnjih tuvalskih apnencih (zgornji karnij) severnoalpskega hallstattskega razvoja v Julijskih Alpah - Ramovš, Anton (Geologija, 2001)
Zgornjekarnijski cefalopodni apnenci v severnoalpskem hallstattskem razvoju vsebujejo pod vrhom 2601 m visokega Razorja tudi bogato brahiopodno favno.
Keywords: apnenec; fosili; Julian Alps; Julijske Alpe; mehkužci; Slovenia; Slovenija; trias