The neolithic-eneolithic sequence and pottery assemblages in the fifth millennium BC in north-eastern Slovenia - Kramberger, Bine (Documenta Praehistorica, 2014)
V prispevku obravnavamo naselbine Andrenci, Stoperce, Ptuj-Šolski center, Zgornje Radvanje in Hoče-Orglarska delavnica, ki se nahajajo v severovzhodni Sloveniji. Na podlagi rezultatov radiokarbonskih analiz ugotavljamo starost naselbin. Z analizami keramičnih najdb (način izdelave keramike, oblike, okras) in s primerjalnimi analizami pa smo raziskali značilnosti materialne kulture in kulturno-kronološko strukturiranost najdišč.
Keywords: ceramic; datiranje; eneolitik; keramika; lončevina; naselja; neolitik; prazgodovina; severovzhodna Slovenija