"Filmičnost" literarnega diskurza Miljenka Jergovića - Benjak, Mirjana (Slavistična revija, 2000)
Pričujoči pristop k zbirki kratkih zgodb Mama Leone hrvaškega pisatelja mlajše generacije Miljenka Jergovic!a izhaja iz hipoteze, da se vpliv množičnih medijev, predvsem filma, širi ma literarni diskurz. Članek analiziravse oblike filmskega zapisa, ki se kažejo kot pomembni strukturni elementi Jergovićeve zbirke: kadre, položaje kamere in montažo.
Keywords: film; hrvaška književnost; Jergovič, Miljenko: Mama Leone