The polynomial method for list-colouring extendability of outerplanar graphs - Gordinowicz, Przemysław (Ars mathematica contemporanea, 2021)
V članku reformulirava izreke Hutchinsonove On list-coloring extendable outerplanar graphs, Ars Math. Contemp. 5 (2012), 171–184, doi:10.26493/1855-3974.179.189 o razširljivosti barvanja zunanje ravninskih grafov z izbranim naborom barv na ta način, da jih izraziva s pomočjo neizginjajo čih monomov v grafovskem polinomu, to pa nama omogoči dobiti rezultate, ekvivalentne njenim, in sicer z uporabo Alon-Tarsijevega števila. Tako poenostaviva njene dokaze, dobiva pa tudi splošnejše rezultate.
Keywords: Alon-Tarsi number; Alon-Tarsijevo število; barvanje z izbranim naborom barv; barvnost; list colouring; outerplanar graph; paintability; zunanje ravninski graf