Laboratorij za konstrukcije ZAG in raziskave za potresno odporne zidane stavbe - Tomaževič, Miha (Gradbeni vestnik, 2016)
V članku je podan pregled raziskovalnega dela na področju potresne odpornosti zidanih konstrukcij, ki so ga v zadnji polovici stoletja opravili raziskovalci Zavoda za gradbeništvo Slovenije (v nadaljevanju: Zavod) ob pomoči laboratorija za konstrukcije. Opisan je razvoj laboratorija ter povzeti rezultati pomembnejših eksperimentalnih raziskav.
Keywords: eksperimentalne analize; experimental research; overview and development; potresno odporne zidane stavbe; pregled in razvoj; seismic resistant masonry buildings