Vizualni zapisi o zgornjem delu Baške grape - Valentinčič Furlan, Nadja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2001)
Članek prinaša sistematičen pregled audiovizualnih zapisov vseh vrst o zgornjem delu Baške grape. Avtorica upošteva tako javno prikazane filme, na televizijah objavljene oddaje in krajše prispevke kot tudi zapise, ki so namensko nastali v okviru etnoloskih ustanov in na treh Alpskih mladinskih raziskovalnih taborih v Podbrdu in okolici. Poleg tega zajame tudi filmsko, video in fotografsko gradivo, ki je večinoma nastalo med ljudmi na terenu in je pri njih tudi shranjeno. V sklepu avtorica ovrednoti pomen treh sklopov vizualnih zapisov (javnega, poljavnega in zasebnega) za lokalno skupnost, širšo javnost in etnologijo.
Keywords: film; video; fotografija; photography; audiovizualno gradivo; ethnology; etnologija; Baška grapa