Analiza različnih procesov pri spreminjanju slovenskih zakonov, povezanih z uvedbo pridobivanja digitalnih kompetenc v gimnaziji - Zakrajšek, Srečo (Medijska vzgoja in produkcija, 2018)
Zaradi zahtev sodobne družbe je treba zagotoviti, da bodo dijaki s šolanjem pridobili sodobno izobrazbo in ustrezne digitalne kompetence, kar pa posledično zahteva tudi prenovo in digitalizacijo procesov slovenske splošne gimnazije. V dosedanjih raziskavah smo ugotovili, da je za uveljavitev potrebnih sprememb nujna sprememba slovenske zakonodaje, ki vpliva na delovanje gimnazij. Sprememba slovenske zakonodaje s področja izobraževanja je mogoča po različnih poteh in obsega številne procese, zato smo pripravili analizo teh procesov in vključenih institucij ter odgovornih oseb. To bo omogočilo načrtovanje in optimizacijo ravnanja in sodelovanja predlagateljev s strokovnjaki in institucijami v posameznih fazah in procesih spreminjanja zakonodaje, povezane z gimnazijo.
Keywords: digitalne kompetence; gimnazije; zakonodaja