Cadre européen commun de référence pour les langues - Spajić, Marija (Linguistica (Ljubljana), 2014)
Cilj prispevka je predstaviti rezultate raziskave, ki smo jo glede na opisnike za vrednotenje pisne zmožnosti izpeljali na vzorcu hrvaških študentov na ravni C1. Izhajali smo iz predpostavke, da bodo pri hrvaških študentih - če bomo želeli, da dosegajo raven C1 glede na opisnike - problem zastavljale zmožnost pisnega izražanja in pragmatične zmožnosti. Menimo, da je treba ob vrednotenju dosežkov učencev upoštevati različne kontekste, v katerih se zmožnosti razvijajo v posameznih državah. V zaključku prispevka predstavljamo rezultate izpeljane raziskave.
Keywords: apprenants croates; Cadre européen commun de référence pour les langues; CECRL; expression écrite; français; francoščina; French; hrvaški učenci; niveau C1; pisno izražanje; raven C1; SEJO; Skupni evropski jezikovni okvir; tuji jeziki