Mlečki (rod Euphorbia) Slovenije - Frajman, Božo (Scopolia, 2007)
Članek obravnava rod mlečkov (Euphorbia) v Sloveniji. Na podlagi revizije dosegljivega herbarijskega materiala smo potrdili uspevanje 28 vrst mlečkov naozemlju Slovenije (od 36 vrst, ki jih navaja literatura), obravnavamo pa tudi dve novi vrsti za Slovenijo - Euphorbia taurinensis All. in E. myrsinitesL. Pregledu podatkov o razširjenosti posameznih vrst v Sloveniji in okoliških deželah sledijo ekološki in fenološki podatki. Zemljevidi razširjenosti temeljijo na konkretnih podatkih o pojavljanju vrst in predstavljajo izhodišče za naravovarstveno vrednotenje posameznih vrst. Izdelali smo ključ za določanje mlečkov, ki uspevajo v Sloveniji.
Keywords: botanika; Rhododendron-Park Bremen; fenologija; Euphorbia; mlečki; Slovenia; Slovenija