Pogled naprej - Konečnik Kotnik, Eva (Revija za geografijo, 2013)
V prispevku so opisane perspektive Oddelka za geografijo Filozofske fakultete v Mariboru. Najprej so izpostavljene in opisane vsebinske raziskovalne perspektive, kot so jih izpostavili sedanji člani Oddelka za geografijo. V drugem delu so opisane študijske oz. pedagoške perspektive študija geografije v Mariboru po mnenju članov Oddelka. Na koncu sestavek vključuje razmislek o ovirah in razvojnih priložnostih Oddelka za geografijo v Mariboru.
Keywords: Filozofska fakulteta, Oddelek za geografijo; pedagogical perspectives; pedagoške perspektive; raziskovalne perspektive; research perspectives; study of geography; študij geografije