Ura knjižne vzgoje ob humornih ilustracijah - Medved, Ksenija (Knjižnica, 1996)
Knjižna vzgoja se lahko izvaja na več načinov. V Knjižnici Grosuplje je ena ključnih ura knjižne vzgoje, pri kateri otroci izvejo, kaj knjiga je, kakšna je njena zgodovina in kakšna je zgodovina knjižnic. Pri tem si knjižničarji pomagajo z gledališko skupinico in humornimi ilustracijami. Tekst, ki so ga pripravili, pa lahko podajajo tudi brez pomoči gledališke skupine. Primeren je tudi za različne druge priložnosti.
Keywords: splošnoizobraževalne knjižnice; knjižna vzgoja; delo z bralci; knjižnična vzgoja; otroci; child