Sartre's encounter with China - Wu, Gefei (Primerjalna književnost, 2007)
Od začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja je Sartrov eksistencializem kot ena najvplivnejših sodobnih zahodnih kulturnih smeri na Kitajskem razsvetljeval in poglabljal literarno predstavitev jaza in življenja. Od konca osemdesetih do srede devetdesetih let so na literarni oder stopili "novi realizem", "nova generacija" in "pozna generacija", katerih dela so nakazala neke vrste sinizacijo Sartrovih diskurzov.
Keywords: Sartre, Jean-Paul, 1905-1980; kitajska književnost; eksistencializem; existentialism; filozofski vplivi