Fetišizirano oko v mestu - Brumen, Borut (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 1994)
Oddelek za etnologijo Univerze v Lodžu na Poljskem je bil od 23.6. do 25.6.1994 gostitelj konference svetovne komisije za urbano antropologijo, ki je potekala v univerzitetnem konferenčnem centru z delovnim naslovom "Mesto: danes, včeraj in dan pred tem."
Keywords: anthropology; antropologija; conferences; cultural anthropology; ethnology; etnologija; etnologija mest; konference; kulturna antropologija; urban ethnology