Achieving Environmental sustainability through the adoption of industry 4.0 - El Merroun, Mohamed (Logistics, supply chain, sustainability and global challenges, 2024)
V današnjem konkurenčnem poslovnem okolju se je vključevanje Industrije 4.0 spremenilo iz izbire v nujnost za podjetja, ki si prizadevajo ohraniti svojo prednost. Glede na funkcije avtomatizacije interneta stvari, upravljanje in preoblikovanje podatkov z umetno inteligenco ter prednosti sledljivosti, ki jih zagotavlja tehnologija veriženja blokov, je ta nujnost zdaj bolj očitna kot kdaj koli prej. Čeprav prevladuje široko zanimanje za Industrijo 4.0, pa negotovosti, ki spremljajo postopek izvajanja, predstavljajo pomembne izzive. Zato v tem članku predstavljamo študijo primera podjetja, ki deluje na trgu informacijske tehnologije, z namenom prikazati proces uvajanja in premagovanja izzivov digitalne preobrazbe. Poleg tega je bil obravnavan tudi učinek na okoljsko trajnost.
Keywords: artificial intelligence; digital transformation; digitalna preobrazba; environmental sustainability; industrija 4.0; industry 4.0; okoljska trajnost; umetna inteligenca